Dostava robe

eAlati će nastojati da kupljene proizvode koje ima na stanju isporuči u najkraćem mogućem vremenskom periodu ili po zahtjevu kupca na željeni datum. Isporuka je obično unutar  24/48h radnim danima. Dostava će se vršiti na adresu koju sam kupac upiše u polje ADRESA DOSTAVE prilikom naručivanja robe ili na na neku drugu adresu ako kupac tako naznači.

Dostava robe je moguća jedino na teritoriji Bosne i Hercegovine. Dostavu robe za eAlati online trgovinu će ovlaštene kurirske službe na teritoriji Bosne i Hercegovine. Za svaku pošiljku je naznačena opcija “Otvaranje paketa”, što znači da kupac može otvoriti paket prije preuzimanja, kako bi se uvjerio u ispravnost pošiljke.

Za sve narudžbe preko 300 KM dostava je besplatna!

Prodavač i kupac su dužni pregledati pošiljku prilikom slanja tj. prijema robe.

Plaćanje

Plaćanje pouzećem (na Vašoj adresi)

Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da iznos narudžbe platite gotovinom prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu preuzmete. Sigurnost kupovine osigurava opcija “Otvaranje paketa” što Vam omogućuje da pogledate sadržaj paketa kako bi se uvjerili u ispravnost pošiljke. Ukoliko pošiljka ne sadrži naručene artikle niste dužni preuzeti i platiti pošiljku. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

NAPOMENA
: Ako odaberete osobno preuzimanje robe u poslovnici, onda robu plaćate po preuzimanju u poslovnici.

Uplata na žiro-račun

Na svoju e-mail adresu dobit ćete predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu možete izvršiti korištenjem internet bankarstva, mobilnog bankarstva, putem banke ili pošte. Po zaprimljenoj uplati, šaljemo vam naručene proizvode dostavom na naznačenu adresu. Ukoliko ste se odlučili za osobno preuzimanje robe, istu ćemo Vam pripremiti i obavijestiti Vas o vremenu i mjestu preuzimanja.

Prilikom osobnog preuzimanja, molimo Vas da ponesete dokument koji ste dobili na mail adresu. Osobno preuzimanje robe u našoj poslovnici je besplatno.

Za virmanske uplate roba se isporučuje tek nakon proknjiženih / evidentiranih uplata u skladu sa izvodima iz banke. Ovaj način plaćanja uglavnom koriste pravna lica.

100% GARANCIJA

Svu robu kupljenu putem našeg web shopa možete vratite u roku 7 dana od dana kupovine i mi ćemo Vam vratiti novac u cijelosti na Vaš tekući račun bez pitanja. Uslov za povrat robe je da je roba nekorištena i u originalnom pakovanju bez oštećenja. Prije povrata robe potrebno je izvršiti Najavu za povrat robe tako što ćete nam poslati na mail povrat@ealati.ba kako bi mi znali da ćete je vratiti (razlog nije bitan). Kupac snosi troškove povrata robe do nas.